شرکت نعیم naeimco

عرضه کننده جوجه یکروزه گوشتی تلفن3-66911612 * 8-66574216-021

 روغن ذرت

وزارت کار و امور اجتماعی

ذرت تقريبا داراي ۵/۴ درصد روغن مي‌باشد كه حدود ۸۵ درصد آن در جوانه قرار گرفته است. جوانه ذرت جدا شده توسط فرآيند آسياب خشك حاوي ۳۰-۲۵ درصد روغن و جوانه جدا شده توسط آسياب مرطوب حاوي ۵۰-۴۵ درصد روغن مي‌باشد.
در فرآيند آسياب مرطوب، جوانه پس از جداسازي و شست‌وشو خشك مي‌شود. سپس طي انجام عمليات مكانيكي توسط پرس‌هاي حلزوني مداوم تحت فشار بالا و دماي متوسط، روغن از جوانه استخراج مي‌گردد. البته مي‌‌توان از تركيبي از روش‌هاي مكانيكي و حلال استفاده نمود كه در اين صورت به دليل پايين بودن درجه حرارت در زمان استخراج روغن، روغن حاصل بهتر از روغن استخراج شده به روش پرس بوده و ميزان روغن باقيمانده در كنجاله به حداقل مي‌رسد. از معايب استفاده از حلال آن است كه حلال ناخالصي‌هاي بيشتري را در خود حل مي‌نمايد. در نتيجه، ميزان ناخالصي‌هاي روغن (تركيبات غيرگليسريدي) افزايش مي‌يابد. همچنين براي استفاده از كنجاله به‌‌عنوان خوراك دام لازم است كه حلال از روغن بازيافت شود و اين امر مستلزم صرف وقت و انرژي مي‌باشد.

روغن خام حاصل جهت كسب كيفيت لازم براي مصارف غذايي تصفيه مي‌شود.

تصفيه شامل مراحل صمغ‌گيري، تصفيه‌ قليايي، رنگ‌بري، زمستانه‌كردن و بي‌بو كردن است كه در طي اين مراحل، صمغ‌ها، فسفولپيدها، اسيدهاي چرب آزاد، مواد رنگي، موم‌ها و… از روغن حذف شده و طعم و بوي روغن بهبود مي‌يابد.

اين روغن داراي بوي ملايمي بوده و هم از نقطه‌نظر تغذيه‌اي و هم از نظر كيفيت پخت عالي مي‌باشد. روغن حاصل از جوانه ذرت از لحاظ اسيد لينولئيك كه يك اسيد چرب ضروري است، غني مي‌باشد. روغن ذرت ميزان كلسترول خون را كاهش مي‌دهد. روغن ذرت غني از فيتواسترول‌ها است.

اين استرول گياهي ميزان جذب كلسترول را بيش از ۲۵ درصد كاهش داده، در نتيجه، خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي را كاهش مي‌دهد. وجود اسيدهاي چرب ضروري لينولئيك و آراشيدونيك در روغن ذرت در نقل و انتقال چربي‌ها در بدن و نيز كاهش ابتلا به بيماري‌هاي پوستي مانند آكنه و اگزما مؤثر است.

روغن ذرت داراي پايداري زيادي نسبت به اكسيداسيون بوده و براي مصارف مختلفي از جمله: پخت، سرخ كردن و روغن سالاد مناسب مي‌باشد. نتايج حاصل از بررسي نحوه توزيع اسيدهاي چرب نشان مي‌دهد كه در حدود ۹۸ درصد اسيدهاي چرب غيراشباع در وضعيت بتا و اسيدهاي چرب اشباع بيشتر در موقعيت آلفا تري‌گليسريد قرار گرفته‌‌اند كه اين امر پايداري روغن را در برابر حرارت افزايش مي‌دهد. از مصارف غيرغذايي روغن ذرت مي‌توان به مصارف دارويي (به‌عنوان حامل ويتامين E و ساير تركيبات دارويي در كپسول‌ها)، ساخت مواد شيميايي و حشره‌كش‌ها، توليد لسيتين، تهيه رنگ و لاك، تركيبات عايق، پوشش سطوح، صابون‌سازي، نساجي و… اشاره نمود.

از ديگر دلايل پايداري روغن ذرت در برابر اكسيداسيون، وجود مواد آنتي اكسيدان طبيعي در آن مانند اسيد فروليك و توكوفرول‌ها است. از نظر ميزان توكوفرولها، روغن ذرت پس از روغن جوانه گندم در مقام دوم قرار دارد. روغن ذرت منبع خوبي از ويتامين E  بوده و ۲۰-۱۰ درصد اين ويتامين را در هر وعده غذايي كه معادل ۱۴ گرم است، تأمين مي‌نمايد. همچنين روغن ذرت فاقد كروفيل مي‌باشد. اين رنگ‌دانه‌ها اكسيداسيون روغن را در خصوص نور تسريع مي‌نمايند. حضور يوبي‌كينون (كوآنزيم Q) در روغن ذرت به ميزان۲۰۰ ppM نيز در پايداري در برابر اكسيداسيون موثر مي‌باشد. مدت ماندگار روغن ذرت ۱۲ الي ۲۴ ماه مي‌باشد.

جهت استفاده از مطالب بیشتر علمی و کاربردی ونرخ اقلام تغذیه ای روی کلمه اینجا کلیک کنید


ادامه مطلب